دبير ستاد ثبت جهاني بازار تبريز گفت: پرونده بازار تاريخي تبريز به عنوان يک مجموعه تاريخي و تجاري زنده به يونسکو ارسال شده که وقوع آتش سوزي اخير خللي به ثبت آن وارد نمي کند.
تراب محمدي در جمع خبرنگاران با اشاره به اينکه ابنيه هاي تاريخي همانند ديگر دست ساختهاي بشر در معرض انواع خطرات قرار دارند، هچنانکه ارگ تاريخي شهر بم، پس از زلزله سنگين اين شهر تخريب ولي به ثبت رسيد ، افزود: جلسات سازمان جهاني يونسکو براي بررسي پرونده اين بازار در موعد مقرر برگزار ميشود.
وي با بيان اين مطلب که تمام عوامل مرتبط با اين امر در سطح استان با تلاشي مضاعف اقدام به رفع مشکل پيش آمده خواهند کرد، اظهار داشت : بيان جملاتي که سازمانها و نهادهاي مختلف را مقصر جلوه دهد دور از انصاف است.
محمدي با اشاره به اينکه مطالب منعکس شده در رسانه هاي کشور مبدا مي تواند سازمان يونسکو را براي تعيين تکليف پرونده اين بازار تحت تاثير قرار دهد، گفت: شايسته است در اين موقعيت، از بحثهاي انحرافي خودداري و به مصالح ملي بيش از هر مساله اي انديشيده شود.
محمدي با اشاره به اينکه با تلاش ماموران آتشنشاني ، آتش سوزي سراي "ايکيقاپلي" مهار و از سرايت آن به ساير بخشها جلوگيري کرد، گفت: طرح مرمت مکان هاي آسيب ديده بر اثر حريق هم توسط سازمان آماده شده که با اختصاص اعتبار از محل ستاد حوادث غيرمترقبه، کار بازسازي آغاز مي شود.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي خاطرنشان کرد: اهميت بازار تاريخي تبريز بر کسي پوشيده نيست و اين مجموعه به عنوان بخشي از تاريخ و هويت مردم تبريز و کشور ايران داراي ارزش ملي است.
وي با بيان اين مطلب که بر خلاف برخي شايعات، آتش سوزي بازار تبريز عمدي نبوده اضافه کرد : سراي "ايکيقاپلي" اين بازار به دليل بيتوجهي يکي از کسبه دچار حريق شد و مسوولان مرتبط با حوزه بازار از نخستين دقايق آتشسوزي براي بررسي و صدور دستورات لازم در محل حضور داشتند و متهم کردن دستگاههاي تلاشگر به سهل انگاري در اطفاي حريق، بيانصافي است.
محمدي گفت: با همکاري مردم، بازاريان و ماموران آتشنشاني، از گسترش آتش جلوگيري شد به شکلي که حتي در همين سراي هم به تعدادي از مغازهها آسيبي وارد نشده است.
وي اظهار داشت: با توجه به اينکه در معماري هيچکدام از سراهاي بازار تبريز سقف تعبيه نشده و در مجموع سرا يا کاروانسرا به بخش غيرمسقف دايره شکلي اطلاق ميشود که نقش بارانداز داشته باشد، رساندن آب توسط آتشنشانان از سقف بازار صورت گرفت و بحث تخريب سقف اين بخش براي رساندن آب، به لحاظ عملي نميتواند واقعيت داشته باشد.
محمدي، حضور بلادرنگ بقايي رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور و معاون رييس جمهور را در محل بازار تاريخي تبريز براي بررسي وضعيت و صدور دستور بازسازي و مرمت اين بازار و همچنين توجه و تاکيد نماينده ولي فقيه در استان در اين خصوص نشان از اهميت بازار تبريز دارد.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: هيچکس از اين اتفاق خرسند نيست و در اين موقعيت حساس ، بايد به جاي اظهار نظرهاي غيرواقعي و غيرکارشناسي که مردم و علاقهمندان آثار تاريخي را نگران ميکند، نسبت به تسريع روند آغاز بازسازي اقدام کرد.
محمدي اظهار داشت: بازار تبريز با ۳۰ هکتار مساحت ۱۵۶ عنصر در آن دخيل هستند در حالي که در اين حادثه فقط نيمي از عناصر آن آسيب ديده و سراي "ايکيقاپلي" بازار هم به طور کامل تخريب نشده است ضمن اينکه بازار در عين حال که سازهاي تاريخي و ثبتي است، مالکان خصوصي بسياري نيز دارد و سازمانها، ادارات و نهادهاي بسياري در حفظ، بهسازي و تامين امکانات مورد نياز آن به جز سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي سهيم هستند
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر