۱۳۸۸ آذر ۱۰, سه‌شنبه

شانزده آذر، نقطه تلاقی جنبش دانشجوئی با مطالبات عمومی سیاسی توده های مردم

شانزده آذر سال ١۳۳٢، دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به کودتای آمریکائی شاه و سفر نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا به ایران، دست به تظاهرات زدند. نیروهای نظامی، که از ساعات صبحگاهی دانشگاه را به تصرف در آورده بودند، وحشیانه به دانشجویان حمله کرده و سه دانشجوی مبارزه، مصطفی بزرگ نیا، شریعت رضوی و احمد قندچی را به قتل رساندند.


از آن زمان به بعد، شانزده آذر نقطه عطفی در مبارزات دانشجوئی برای تغییر و تحول اجتماعی به جود آورد که هنوز پس از گدشته پنج دهه از واقعه حمله به دانشجویان دانشگاه تهران، نقش موثری در مبارزات دانشجوئی و توده های مردم ایران علیه سرکوب های اجتماعی دارد. امسال، دانشجویان سراسر کشور در حالی آماده برگزاری روز شانزده آذر می شوند که جنبش اعتراضی توده های مردم ایران گام های بزرگی برای ایجاد تغییر و تحول در ساختار سیاسی و اجتماعی ایران به پیش برداشته است. شانزده آذر به نقطه تلاقی جنبش دانشجوئی و مطالبات عمومی سیاسی توده های مردم برای تغییر بنیادین جامعه بر اساس موازین انسانی، برابری طلبانه، آزادی خواهانه و عدالت جویانه تبدیل شده است.

با تشدید مبارزات مردم علیه مناسبات و نظام دینی سرمایه داری حاکم بر ایران در چند ماه گذشته، جنبش های اجتماعی با روز و نماد مباززاتی خود به بخشی از بدنه حنبش رهائی بخش توده های مردم تبدیل شده اند. هم زمان با تغییر و تحولات اجتماعی، جنبش های مطالباتی کارگران، دانشجویان، زنان، معلمان و سایر اقشار اجتماعی، جبهه جدیدی در مبارزات توده ای گشوده است که اساس نظام حاکم را عمیقا به مخاطره انداخته است.

توده های مردم، که اکثریت آنها را جوانان دختر و پسر تشکیل می دهند، مصمم هستند شانزده آذر امسال را به صحنه اعتراضی دیگری برای رهائی از وضع موجود مبدل کنند. با هماهنگی میان حرکت های دانشجوئی در سراسر کشور و پیوند آن ها با مبارزات جاری توده های مردم در سایر عرصه های اجتماعی، با توجه به اینکه دانشجویان و جوانان اکثرا از خانواده های مزدبگیر و زحمتکش جامعه هستند، ایده جنبش اعتراضی عمومی را به میان خانواده ها بسط و گسترش خواهد داد. از این رو، چنانچه همزمان با شانزده آذر، دامنه حرکت های مطالباتی و اعتراضی به ویژه در میان کارگران و اقشار زحمتکش جامعه گسترش یابد، شانزده آذر به نقطه عطفی در مبارزات جاری توده های مردم علیه نظم و نظام موجود تبدیل خواهد شد.

کانون زندانیان سیاسی ایران(در تبعید)ضمن گرامی داشت روز دانشجو، به شهامت و دلاوری مبارزاتی توده های مردم ایران برای تغییر وضع موجود و مصاف جوانان با نیروهای سرکوبگر رژیم جمهوری اسلامی درود می فرستد. سرنوشت رژیم جمهوری اسلامی در تداوم مبارزات جاری با یک اعتصاب عمومی سیاسی و از کار انداختن شریان های اقتصادی و دستگاه سرکوب رژیم رقم خواهد خورد.


کانون زندانیان سیاسی ایران(در تبعید)
نهم آذزماه ١۳٨٨ برابر با اول دسامبر ٢٠٠٩

هیچ نظری موجود نیست: