ساوالان سسی : بهروز یزدانی کارگر معدن طلای آغ دره تکاب(تیکان تپه) در اثر نبود ایمنی در محیط کار با سیانور مسموم و از کار اخراج شد. بر اساس اخبار رسیده این کارگر آذربایجانی که در بخش سوله سیانور مشغول به کار بود پس از مسمومیت شدید به مرکز اورژانس تکاب منتقل و سپس به بیمارستان امام خمینی ارومیه اعزام شده است. پزشکان معالج پس از انجام آزمایشات پزشکی میزان قابل توجهی سیانور و جیوه در خون یزدانی یافته و از نجات او با توجه به نتیجه آزمایشات شگفت زده شده اند. پزشکان به این کارگر توصیه کرده اند که اکیدا از کار در بخش سوله سیانور و تماس با جیوه و سیانور خودداری کند.
یزدانی پس از مرخصی از بیمارستان به شرکت پویا زرکاران که کار استحصال طلا از معدن آغ دره را انجام می دهد مراجعه و با ارائه مدارک پزشکی خواهان تغییر محل کار خود شده است. اما حاج عباس نیری مدیر عامل این شرکت ضمن رد درخواست یزدانی وی را از کار اخراج کرده است.
یزدانی پس از اخراج از معدن با مراجعه به مراکز درمانی تکاب(تیکان تپه) خواهان صدور گواهی پزشکی جهت ارائه به مسئولین شده اما دکتر صفاریان مسئول شبکه بهداشت این شهر از ارائه مدرک پزشکی به این کارگر آذربایجانی امتناع نموده است.
در رویدادی دیگر سه تن از کارگران معدن آغ دره به نامهای "ک.ر" ، "ی.م" و "غ.ع" که مدت سه سال در اتاق طلای این معدن مشغول به کار بودند به دلیل تماس زیاد با جیوه و سیانور عقیم شده اند. این کارگران از مشکلات متعدد روحی و جسمی رنج می برند و مراجعات مکرر این افراد به مراجع ذیصلاح جهت استیفای حقوقشان تابحال نتیجه ای در بر نداشته است.
چندی پیش نیز دو تن دیگر از کارگران معدن آغ دره دچار مسمومیت ناشی از سیانور و جیوه شده و یکی از کارگران به نام سجاد قنبری ۸ مهر ۸۸ بر اثر مسمومیت ناشی از سیانور و بی توجهی مسئولین جان باخت. مسوولان کارخانه با همکاری برخی از مسوولان شهر علت مرگ این کارگر آذربایجانی را خودکشی اعلام نموده و از پرداخت هرگونه غرامتی به خانواده این کارگر امتناع کردند.
به گفته کارگران ٬آنها فاقد هرگونه امنیت جسمی هنگام کار می باشند و مسئولین کارخانه با توجه به ارزان بودن روش فعلی استحصال طلا با جیوه و سیانور و به منظور سود دهی بیشتر از این روش سنتی برای استحصال طلا استفاده می کنند و این در حالی است که این روش باعث مسمویت کارگران و آلودگی آبهای زیر زمینی منطقه گشته است.
مسمومیت و عقیم شدن و اخراج پی در پی کارگران معدن آغ دره در حالی صورت می گیرد که پیش از این نیز گروههای مدافع حقوق بشر خبر از اخراج دائمی کارگران مسموم و اخراج فصلی کارگران در فصل زمستان بدون در نظر گرفتن هرگونه مزایایی داده بودند.
کارگران معدن آغ دره تکاب که اکثریت قریب به اتفاق آنها ترک واهل شهرستان تکاب(تیکان تپه)هستند مجبورند در فصل زمستان جهت امرار معاش به مناطق صنعتی فارس نشین مهاجرت کنند.
معدن طلای آغ دره در شهرستان تیکان تپه( تکاب) واقع شده است و شرکت های پویا زرکان و پارس کانی سالانه چهار تن کیک طلا معادل ۱۴۰ میلیارد تومان از این معدن استحصال می کنند. تمامی کیک طلا تولیدی در این معدن برای تبدیل شدن به شمش مستقیما به اصفهان منتقل میشود و در توسعه و عمران منطقه کوچکترین تاثیری ندارد.
معادن و کارخانه های تولید مواد خام اولیه در آذربایجان که اکثرا متعلق به افراد نزدیک سپاه پاسداران ایران هستند در سالهای اخیر اقدام به استخدام پیمانی کارگران نموده در دوره های شش ماهه قرارداد کارگران را تمدید می نمایند. کارگرانی که در بر اثر شرایط محیط کار در این معادن و کارخانه ها دچار ناراحتیهای جسمی می شوند بلافاصله از کار اخراج می شوند و مسئولین پزشکی از دادن گواهی پزشکی به این افراد جهت پیگیری حقوق شان خودداری می کنند. این معادن و کارخانه ها بدون توجه به ایمنی محیط کار و ضوابط محیط زیستی فعالیت می کنند و باعث تخریب محیط زیست و شیوع بیماریهای مختلف در این منطقه شده اند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر